FLANDERS IS MAKING

Onze partners

Tal van bedrijven hebben al deelgenomen aan het project van Flanders is Making.

aNTWERp - east flanders - Limburg

ALSO AllThingsTalk

flanders is making
devices smart

ALSO AllThingsTalk brengt een IoT-productplatform als een service op de markt. AllThingsTalk Cloud maakt het mogelijk om apparaten via verschillende netwerken verbinden, gebruikers en apparaten te beheren, evenals het organiseren van toegang en gebruik van verzamelde gegevens. De Cloud wordt aangeboden onder het merk AllThingsTalk, alsook onder private labels. 

Amazing

FLANDERS IS MAKING
LEGO CONSTRUCTIONS

Laurel en Hardy, het treinstation van Antwerpen-Centraal, maar evengoed het hoofdkwartier van een bedrijf of een fabrieksgebouw: je kan het zo gek niet bedenken, of Amazings bouwt het in LEGO blokjes. Oprichter Dirk Denoyelle maakte van zijn passie voor LEGO zijn beroep. Het Amazings Atelier in Hoboken is de natte droom van élk kind. En geef maar toe, stiekem ook van elke volwassene.

Ambiorix

Flanders is making
high quality footwear
Geweldige schoenen leiden de weg naar geweldige plaatsen. Al net zo legendarisch als hun historische naamgenoot, zijn de bekwame helden van Ambiorix. De in Tongeren gevestigde ambachtelijke schoenmakerij is al meer dan 125 jaar een vaste waarde voor de echte schoenliefhebber. Zelfs aan het Belgische Hof zijn de schoenen van Ambiorix niet meer weg te denken.

AMR

Flanders is repairing and maintaining
rotating macchines
Service in het bloed. Het bastion voor analyse, onderhoud en reparatie van roterende machines. AMR biedt haar klanten een unieke 360-graden service voor elke motoraandrijving, motorreductor, pomp of ventilator. Een 24/7-mentaliteit die, samen met hun flexibiliteit om te ondersteunen vanuit hun volledig uitgeruste werkplaats, of ter plaatse, een winnende combinatie is gebleken.

Anka Metaal

flanders is making
steel for constructions
Ijzersterk staal en een knap staaltje lastechniek. Bij Anka Metaal in Sint-Niklaas zie je échte vakmannen aan het werk. Haar bouwstaalnetten, ijzervlechtwerk en constructies op maat zijn gemaakt met focus op kwaliteit en betrouwbaarheid. Dankzij het fantastisch team en het recent uitgebreide machinepark, kan het familiebedrijf een ongeëvenaarde service bieden in het leveren van start-to-finish metaalwerken voor een breed scala aan bouwprojecten.

ANL Packaging

Flanders is making
thermoformed packaging

In alle markten thuis. ANL Packaging is gespecialiseerd in thermogevormde verpakkingen op maat voor de voedings-, zoetwaren- en non-foodindustrie. Het bedrijf creëert al meer dan 50 jaar state-of-the-art verpakkingen vakmanschap en creativiteit, aangepast aan de individuele behoeften van tal van merken, met een functionele focus op het verbeteren van de productbescherming en de houdbaarheid van voedingswaren.

Aquaconcept

flanders is making
high-quality showers

In luxe douchen? Met een combinatie van minimalistisch design met maximale stijl en efficiëntie, levert Aquaconcept een streling voor het oog. Haar vestiging te Beveren-Waas produceert moderne douches, in hoogwaardig glas. Geïnspireerd wereldwijde trends, transformeren ze een van de kleinste kamers van het huis in een gepersonaliseerde Spa.

Arne Quinze

Flanders is making
artwork

Arne Quinze (1971) is een internationaal gerenommeerde beeldend kunstenaar wier sculpturen, tekeningen, schilderijen en grootschalige installaties hun weg hebben gevonden naar veel van ‘s werelds grootste steden. Zijn sculpturen inspireren de stedelingen om opnieuw te waarderen wat de natuur te bieden heeft. Als artiest gebruikt Arne Quinze zijn kunst om te illustreren hoe de steden van de toekomst cultuur en natuur succesvol kunnen integreren.

Arteco

FLANDERS IS MAKING
COOLANTS

De kans is groot dat je wagen draait op producten van Arteco. Haar fabriek te Schoten, opgericht in 1964 als onderdeel van Total, is nu een state-of-the art productie-unit voor koelvloeistoffen. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor de automobielindustrie. Arteco levert ook de vloeistof die nodig is voor de hittetests van nieuwe motoren. De Arteco slogan “Engenious coolants” staat voor ENGine (motor) en inGENIOUS (vindingrijk), beide kernwoorden in onze industrie.

Atlas Copco

flanders is making
compressors

Het Zweedse Atlas Copco is wereldleider in het leveren van industriële productiviteitsoplossingen. De hypermoderne fabriek in Wilrijk/Aartselaar is een van de absolute kroonjuwelen van de groep. Vanuit de vestiging langs de A12 vertrekken compressoren naar alle uithoeken van de wereld.

Bakkerij Thyssen

FLANDERS IS MAKING
PASTRY AND BREAD

Pistolets, brood, sandwiches, maar evengoed eclairs, frangipannekes, koffiekoeken of zelfs dieetproducten: je kan het zo lekker niet bedenken of Bakkerij Thyssen bakt het. Met een arendsoog voor kwaliteit en een passie voor authentieke gerechten, produceert het bedrijf ambachtelijke bakkerijproducten. Die zijn voornamelijk bestemd voor ziekenhuizen en rusthuizen, maar ook cateringbedrijven vinden de ideale partner in Bakkerij Thyssen.

Bam Bormet

Flanders is making
gates, barriers and turnstiles

Uw toegang tot expertise. Bam Bormet ontsluit al meer dan dan 45 jaar hun vakkennis vanuit het Limburgse Nieuwerkerken. Hun specialisatie omvat alles wat met toegangsbeheer te maken heeft, gaande van ontwikkeling, productie en plaatsing van poorten, hekken, slagbomen en draaimolens tot alarmsystemen.

BDMO

Flanders is making
luxury packaging

BDMO, dat zijn verpakkingen om mee uit te pakken en tegelijk verpakkingen die je liefst nog even dichtlaat. Op de kast zet. Luxe in karton. Verkopers van topproducten, alleen hun vorm en uitstraling. BDMO, dat is de lat hoog leggen, werken op maat en rond een product een fenomenale verpakking bouwen.

Belgian Cycling Factory

Flandeers is making
innovative and customizable
sports bikes

Hors catégorie. Voortbouwend op de rijke fietsgeschiedenis van België, neemt de Belgian Cycling Factory de leiding als het grootste fietsbedrijf van het land. Hun passie en expertise maken hen de ultieme wegkapiteins voor elke fietser, die alleen het beste bieden op het gebied van technologie, materialen en design. Met hun merken Ridley en Eddy Merckx sprinten ze naar een podiumplaats in de wielerwereld, zoals vele Belgische wielerhelden hen hebben voorgedaan. 

Benvitec

Flanders is making
groundbreaking industrial versatility

Grensverleggende industriële veelzijdigheid. Van state-of-the-art leidingen, brandbeveiliging, harsvloeren en luchtbehandeling tot machinale bewerking en verwerking van kunststoffen, BENVITEC graaft dieper om zijn klanten te ondersteunen met oplossingen op maat in verschillende technische domeinen. Of het nu gaat om de wondere wereld van industriële leidingen en kunststoffen, of het bedenken van milieuoplossingen, hun collectief van experts staat klaar om elke uitdaging aan te gaan. Op de BENVITEC-manier.

Bodegraven Metaal

Flanders is making
threaded rods

Veiligheid als rode draad. Sinds de oprichting in 1981 heeft Bodegraven Metaal NV haar positie als Europees leider in de productie en export van DIN976-1 draadstangen en aanverwante producten veiliggesteld. Hun indrukwekkende productielocatie van 31.000 m2 in Lommel herbergt een sterk geautomatiseerd productieproces, wat zorgt voor betrouwbare kwaliteit en levertijden voor een uitgebreid internationaal klantenbestand.

Broeierij Claeys

FLANDERS IS MAKING
day-old chicks

De schattigste kuikentjes van België? Die kan je vinden in Broeierij Claeys. Met veel liefde broeit de familie Claeys, sinds 1945, eendagskuikens uit. Gaande van mest-, leg-, parelhoenkuikens en uniek in België: kalkoenkuikens. België is voor Claeys te klein, want bedrijven over de hele wereld kloppen aan bij het familiebedrijf in Kruisem.

Brouwerij Bosteels

flanders is making
kwak, tripel karmeliet & deus

Sinds 1791, met meer dan 200 jaar ervaring, brouwt de familie Bosteels de beste bieren van hoge gisting. Met gerenommeerde bieren als Pauwel Kwak, Tripel Karmeliet en de mousserende godendrank DeuS brengen ze iedere bierliefhebber het water in de mond. Reeds 7 generaties lang combineert Brouwerij Bosteels traditonele en authentieke recepten met de nieuwste technologische productieprocessen. 

Brouwerij De Koninck

flanders is making
pale ale

De smaak van ’t Stad? Die ontstaat al sinds 1833 bij onze Stadsbrouwerij. Want als mensen in Antwerpen samenkomen, is dat meer dan eens met een bolleke Koninck in de hand. En zo is De Koninck synoniem geworden voor Antwerpen – en vice versa. Maar een bolleke Koninck is natuurlijk niet het enige dat we op jullie loslaten. We zijn immers zot van brouwen, dat merk je aan onze Tripel D’Anvers. En de verschillende ambachten op onze site? Wel, die zijn zo zot als wij. Bijna.

Brouwerij L. Huyghe

flanders is making
beers

België, bierland! Wat begon in 1902 als een kleinschalige brouwerij te Melle, is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in ons land. Brouwerij Huyghe is trotse maker van verschillende bekroonde bieren, zoals Delirium, Averbode en La Guillotine, die wereldwijd begeerd worden. De ultramoderne brouwerijhallen combineren innovatie en investeringen in kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap met aandacht voor geschiedenis en de brouwtraditie.

Brouwerij Ter Dolen

Flanders is making
certified Belgian abbey beer and spirits

Ambachtelijke brouwkunst. In de voorgebouwen van het 16de eeuwse kasteel worden de bieren van Ter Dolen met veel zorg en aandacht voor kwaliteit gebrouwen. Sinds 2008, dragen Ter Dolen Blond, Donker, Tripel, Kriek en Armand als eerste Limburgse bieren het label ‘Erkend Belgisch Abdijbier’. Intussen werden ook Ter Dolen Winter, Wit en Rouge aan dit lijstje toegevoegd.  

Brouwerij Wilderen

Flanders is making
beers and spirits

(Be)Leven in de brouwerij. Dat mag men letterlijk nemen bij Brouwerij & Distellerie Wilderen. In hun hypermoderne brouwzaal en stokerij wordt uiteraard hun appetijtelijke aanbod bieren, speciaalbieren, tripels, gins en andere sterke dranken met de grootste zorg geproduceerd…met aandacht voor belevenis. Een nieuwsgierige blik werpen tijdens hun rondleidingen, de dorst smakelijk lessen in het brouwerijcafé, bij Wilderen kan men het bier beleven. 

Chocoladehuis Boon

Flanders is making
creations in chocolate

Een boon voor chocolade. Wie bij Chocoladehuis BOON in Hasselt binnenloopt, ontdekt het meteen: in dit huis ruik, beleef en ontdek je de pure passie voor chocolade. Onze meester-chocolatiers zorgen elke dag voor de lekkerste creaties, unieke chocoladesierstukken en pralines, helemaal afgestemd op de seizoenen.

Conid

flanders is making
BULKFILLERS

Wie ook in digitale tijden zweert bij een sierlijke en oerdegelijke vulpen, die moet bij Conid in Wilrijk zijn. De vulpennen worden er zelfs gepersonaliseerd, op maat van de specifieke noden en wensen van de gebruiker. Vakmanschap staat centraal in de kleine vulpenmakerij. Dat weten niet alleen Belgische verzamelaars. De helft van de pennen die Conid fabriceert, gaat naar de Verenigde Staten.

Continental

flanders is making
abs-system components

De fabriek van automotive Tier 1 supplier Continental in Mechelen is hyperinnovatief. State of the art, met een extreem doorgedreven automatisering en een onophoudelijke drive om de processen te verbeteren. De fabriek is gespecialiseerd in elektronische stabiliteitscontrolesystemen (ESC), met productie van sensoren, ventielen en aggregaten.

Den Berk Délice

flanders is making
tomatoes

Op 52 hectare – zo’n honderd voetbalvelden! – teelt Den Berk Délice de lekkerste smaaktomaten. Vier bedrijven sloegen in 2015 de handen in elkaar, om samen het hele jaar heerlijke smaaktomaten op de markt te brengen. Met tot de verbeelding sprekende namen als Miss Perfect, Bellino, Kumato, Partymix en Gold Délice brengt het assortiment van Den Berk Délice elke tomatenliefhebber probleemloos het water in de mond.

Dentsply Sirona

Flanders is making
professional dental solutions

The Dental Solutions Company™.  Dentsply Sirona is ‘s werelds grootste fabrikant van professionele tandheelkundige producten en technologieën. Samen met hun partners stellen ze tandheelkundige professionals over de hele wereld in staat om miljoenen patiënten de beste tandheelkundige zorg te bieden voor een gezonde glimlach. Hun missie: de tandheelkunde transformeren en de mondgezondheid wereldwijd verbeteren.

Dexis Belgium

Flanders is securing
continuity

Dexis Belgium streeft ernaar om continuïteit binnen bedrijven te verzekeren volop in te zetten op maximale veiligheid, betere kosten efficiëntie en hogere productiviteit. Daarvoor coördineert het een stevig portfolio van MRO-oplossingen/producten, maintenance services, hydraulische en pneumatische diensten, veiligheidsoplossingen en technische expertise. Dankzij deze 360° aanpak, die de status quo van bestaande oplossingen in vraag durft te stellen, bereidt het bedrijven voor op de uitdagingen van de toekomst.

Diresco

Flanders is making
sustainable quartz composite

Dé kenners van kwartscomposiet. Als enige Noordwest-Europese fabrikant van kwartscomposiet, siert en beschermt Diresco al heel wat keukenaanrechten, trappen, vloeren en wanden wereldwijd. Vanuit Limburg spelen ze, met een productiecapaciteit van 4000m² per dag en een uniek ecologisch maakproces, in op de grote vraag naar dit veelzijdige materiaal. Gesterkt een krachtig internationaal netwerk aan distributeurs neemt Diresco een krachtige positie in op de globale markt van kwartscomposiet.

DSM

Flanders is making solutions
for a world of possibilities

Uitmuntend heruitvinding. Het wereldwijde, op wetenschap gebaseerde en ambitieuze bedrijf DSM, opgericht in Nederland, is vanuit de diepten van de Nederlandse Staatsmijnen geëvolueerd naar voeding, gezondheid en duurzaam leven. Gedreven wetenschap en innovatie wil het enkele van ‘s werelds grootste uitdagingen aangaan: zorgen voor een  gezondere, gelukkigere en veiligere wereld voor iedereen.

Ducaju

flanders is making
food carboard boxes

Een bedrijfscultuur die drijft op positieve schwung, dat is het geheim van een goed product. En van een topverpakking. Je voelt de goesting zodra je bij DUCAJU binnenstapt.De resultaten zie je in het belevingscentrum, waar verbazingwekkend veel verpakkingen staan waarvan je niet wist dat ze in Erpe-Mere gemaakt werden.

Duvel Moortgat

flanders is making
beer

Brouwerij Duvel Moortgat heeft als onafhankelijke, familiale brouwerij  bijna 150 jaar brouwervaring. Het is al de vierde generatie Moortgat die het vlaggenschip Duvel verder in de juiste richting stuwt, in België en wereldwijd. Het geloof in authenticiteit en traditie zijn kenmerkend, maar altijd in combinatie met innovatie en een absolute focus op kwaliteit.  

Ecolab

Flanders is making solutions
for the world’s biggest challenges

Everywhere it matters. Dat is de toewijding van Ecolab, een wereldleider op het gebied van water, hygiëne en antimicrobiële oplossingen. Hun toonaangevende strategie, die zich uitstrekt over 40 industrieën in meer dan 170 landen, combineert chemische expertise, data-gestuurde inzichten en hoge serviceniveaus die de operationele efficiëntie, productkwaliteit en veiligheid stimuleren. Hoe? Door alles te bieden en te beschermen dat essentieel is: schoon water, veilig voedsel en een gezonde omgeving.

Eurosealings

flanders is making
industrial sealings

Eurosealings produceert metalen dichtingen, die onder de meest extreme omstandigheden standhouden. Met de nieuwe generatie van PTFE-dichtingen gaat het bedrijf nog een stap verder, hiermee worden zowel statische als dynamische dichtingsproblemen opgelost. Het wereldwijde klantenbestand van Eurosealings varieert dan ook enorm, van sportmerken tot de voedings- en chemische industrie.

Flanders Fashion Makers

Flanders is making
high quality clothing

Details maken het ontwerp. Dat is het engagement van Flanders Fashion Makers, en dat wordt niet aan het toeval overgelaten. Als doorgewinterde kledingfabrikant, staan ze hun klanten bij, bij de ontwikkeling van hun kledingcollecties, dit vanaf de eerste schetsen tot het eindproduct.De constante kwaliteit is het resultaat van jarenlange ervaring, klantgerichtheid en een scherp oog voor detail. Naast onze productiefaciliteiten in het buitenland, is onze volledig uitgeruste ontwerpstudio in Alken gespecialiseerd in het realiseren van concepten en ideeën.

Flavours Lecocq

Flanders is making
the world taste great

Flavour the world. Smaakexpert, Lecocq Flavours, ontwikkelt en produceert een breed gamma aan hoogstaande aroma’s en destillaten op maat. De combinatie van een unieke knowhow, een ‘Made in Belgium’-spirit en een bijzondere klantenservice maakt dit mogelijk. En dat al sinds 1921.

Frits Jeuris

Flanders is making
circular artworks

Verspreiden, samenwerken, bijdragen. De self-made designer-kunstenaar Frits Jeuris geeft vorm aan zijn ontwerpen en installaties vanuit zijn eigen diepe indrukken van de materialen en situaties die op zijn pad komen. Bekend om zijn circulaire designobjecten, overtreft en herontdekt hij de grenzen van het doel van afgedankte materialen. Door deze boodschap van hoop is hij uitgegroeid tot een veelgevraagde vormgever van unieke ontwerpen zijn geest van samenwerking en bijdrage.

Grafityp

Flanders is making
brands stick

Met meer dan 50 jaar ervaring ontwikkelt en produceert het Belgische familiebedrijf, Grafityp, zelfklevende folies. De belangrijke marktspeler exporteert haar producten, wereldwijd, naar méér dan zestig landen. Van binnen- en buitenreclame, wanddecoratie, vloerprints tot autostickers… Grafityp zorgt ervoor dat merken blijven plakken. Daarnaast draagt Grafityp het begrip “duurzaamheid” hoog in het vaandel. Door gebruik te maken van duurzame productiemethodes en PVC-vrije films dragen ze hun steentje bij aan een klimaatvriendelijke toekomst. 

Group Nivelles

Flanders is making
luxurious bathrooms

Koning van de badkamer. Al meer dan 25 jaar heeft Group Nivelles (GNI) het tot hun missie gemaakt om badkamerontwerpen te creëren die bruisen van functionaliteit en luxe. Op vandaag omarmt GNI drie belangrijke merken die hun passie voor stijl en innovatie weerspiegelen: Dzignstone, I-DRAIN® en Assenti. Van hoogwaardige badkamervoorzieningen, prominente water flow technologie en alles wat daartussenin stroomt, al hun producten zijn 100% gemaakt in België.

Hellyn

flanders is making
presentation tools

Vakmanschap. Stielkennis. Expertise. Hoeveel kan je kwijt in een presentatiemap? Buitengewoon veel, zo blijkt. Het volstaat om even een kijkje te nemen achter de schermen van Hellyn in Wielsbeke om daarvan overtuigd te raken. Nog los van het feit dat je echt ook alles kwijt kan in hun fenomenaal veelzijdig presentatiemateriaal.

HTMS

flanders is making
HIGH TECH METAL SEALS

Het Mechelse bedrijf HTMS (High Tech Metal Seals) ontwikkelt en produceert elastische of veerkrachtige metalen dichtingen voor de luchtvaart, voor de ruimtevaart, voor energiecentrales, … Als de klassieke methodes en materialen niet voldoen, bijvoorbeeld onder extreme druk of extreme temperaturen, komen bedrijven uit de hele wereld bij HTMS aankloppen.

Hulchi Belluni

flanders is making
diamonds & jewelry

18 karaats goud, hoogkwalitatieve diamant. Martine Hul zweert voor haar exclusieve juwelenlijn “Hulchi Belluni” bij de allerbeste materialen en een arendsoog voor details. België is ondertussen al een tijdje te klein voor Hulchi Belluni, maar de oprichtster houdt de authenticiteit nauwlettend in de gaten.

Hupple

flanders is making
dog treats

De missie van Hupple is even ambitieus als eenvoudig: een fantastisch hondenleven creëren voor honden en baasjes. Dat deed het jonge bedrijf uit Brecht het hondenkoekje opnieuw uit te vinden. Wat begon als een individueel verpakt koekje ‘zoals bij de koffie’, groeide al snel uit tot een sterk Belgisch merk dat een voor een alle exportmarkten verovert.

IGW

Flanders is making
gears, gearboxes & prismatic parts

IGW is al meer dan 70 jaar een vaste waarde in de metaalindustrie. Met tandwielen tot 2 meter diameter en een gewicht tot 6 ton, focust de fabrikant voornamelijk op grootschalige stukken. IGW levert deze stukken voor verschillende markten en toepassingen, waaronder de maritieme industrie, compressoren, motoren, etc. De aluminium onderdelen van IGW zijn tot 3 meter groot en vinden hun toepassing in de semiconductor industrie en in de medische wereld. IGW is deel van de BMT Group. Door het uitwisselen van expertise en kennis binnen de groep, behoudt en versterkt IGW als best-in class zijn plaats als krachtige en betrouwbare speler op de markt.

IPSAM

flanders is making
CONTAINER TRUCKS

De wortels van IPSAM liggen in de landbouw. De revolutionaire, agrarische machines die het Essense bedrijf produceerde, zijn ondertussen op maat gemaakte tankcontainers en mobiele tankinstallaties voor industrieel gebruik geworden. De marktleider in de Benelux zweert bij duurzame en betrouwbare machines, met telkens de nieuwste beschikbare technologieën. 

JAGA

Flanders is making
climate designer products

De Klimaatontwerpers. Met meer dan 50 jaar klimatiseringservaring heeft JAGA’s toewijding aan de circulaire economie hen naar een hoger niveau van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid gebracht. Wat je oogst, is wat je zaait. Deze wijze woorden leiden de weg voor hun klimaatontwerpers in hun innovatieve zoektocht naar het creëren van binnencomfort met het grootste respect voor Moeder Natuur.

Karen Wuytens

Flanders is making
authentic products

De holistische kracht van authenticiteit. Karen Wuytens ontwerpt authentieke producten, accessoires of diensten voor uiteenlopende opdrachtgevers en bedrijven. Of het nu gaat om het creëren van een relatiegeschenk of de scenografie van een tentoonstelling, haar werk is altijd een holistische combinatie van karakter en klantbehoeften, doelbewust vervaardigd met het oog van een sieradenontwerper.

Koen Vanmechelen

Flanders is making
at LABIOMISTA

Samenvloeiing van kunst, wetenschap en gemeenschap. De internationaal befaamde kunstenaar Koen Vanmechelen blijft de wereld rondtrekken op zoek naar antwoorden op de fundamentele vragen van het leven. Met zijn scherpe gevoel voor veelzijdig denken, hervormt hij die antwoorden tot enigmatische kunstwerken en projecten. 

Komec Helsen

flanders is making
medical machinery

Machines die tot op 3/1000 van een millimeter nauwkeurig zijn: wie het graag heel erg precies heeft, moet bij Komec Helsen zijn. Het familiebedrijf maakt voornamelijk machines die capsules in elkaar steken. Die zijn vaak bestemd voor de farmaceutische sector, maar ook de luchtvaart- en ruimtevaartsector vinden ondertussen de weg naar Wilrijk. 

Kuraray

flanders is making
eval

Kuraray is een telg uit een Japanse familie. De fabriek in Zwijndrecht, EVAL Europe N.V., produceert etheenvinylalcohol, dat vooral gebruikt wordt voor de verpakking van voedingsproducten. Kuraray is een mooie illustratie van de aantrekkingskracht van de Antwerpse haven op petrochemische bedrijven uit de hele wereld.

Libert Paints

flanders is making
paint

  Libert Paints is een referentie in het Westelijk halfrond voor het ecolisch en duurzaam produceren van liquide verven en poedercoatings. In haar vestiging te Gent produceert Libert Paints decoratieve verven voor binnen- & buitenmuren, industriële lakken voor bussen, schepen, koeltorens,… zelfs hygiënische coatings voor ziekenhuizen en zwembaden, die moeten voldoen aan de strenge, wettelijke norm. Met meer dan 145 jaar ervaring, is de kwaliteitsverf van Libert Paints wereldwijd begeerd. 

Lilly's Cakes

FLANDERS IS MAKING
CAKES

Lilly’s Cakes combineert authentieke familierecepten met moderne, innovatieve productietechnieken. Met de meest geavanceerde industriële processen, is het bedrijf gespecialiseerde bakker van frangipanes, genoise- en cupcakes; en zachte eierwafels. Heel Europa is zot van Lilly’s Cakes.

Lipa Family - Cominbel

flanders is making
essential resources

Dierlijke bijproducten verwerken tot waardevolle en essentiële grondstoffen, dat is de missie van Cominbel. Haar vestigingen in Bavegem en Olen bieden oplossingen voor de reststromen van slachthuizen en vormen deze om tot hoogwaardige vetten en eiwitten. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor productie van veevoer, voedsel voor huisdieren, biodiesel en organische meststoffen.

Lipa Family - Wouters

flanders is making
oils, fats & bakery ingredients

De lekkerste frietjes en de zachtste sandwiches? Die worden beide gebakken met producten van Wouters. De kans is groot dat jouw frituur of bakker voedingsingrediënten gebruikt die afkomstig zijn uit de hypermoderne fabriek in Lokeren waar ze hoogwaardige bakkerijgrondstoffen, frituurolie en -vetten en voedingsoliën produceren. Die zijn voornamelijk bedoeld voor artisanale en industriële bakkerijen, horeca en de voedingsindustrie.

Magnetrol International

flanders is making
level & flow controls

Magnetrol International is een wereldleider op het vlak van innovatieve niveau- en debietmeetinstrumentatie. Het bedrijf in Zele produceert deze instrumenten voor een brede waaier van procestoepassingen. Van hieruit worden voornamelijk de markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en Indië bediend.

Maintenance Partners

flanders is making
machinery repairs

Generatoren, stoomturbines, turbocompressoren… Maintenance Partners onderhoudt en herstelt alle elektrische en mechanisch draaiende uitrustingen. Vanuit Zwijndrecht is het bedrijf zelfs uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Het onderhoud en de herstellingen gebeurt niet alleen onsite bij klanten, maar ook in de hypermoderne eigen werkplaats van Maintenance Partners.

Marshalls

flanders is making
stones & pavements

Marshalls begon eind 19de eeuw met de ontginning van natuursteen in het Verenigd Koninkrijk. Beetje bij beetje verschoof de aandacht naar beton en nadien ook naar keramiek. In Rumst produceert Marshalls kwalitatieve betonproducten voor opritten, tuinen en terrassen. Alles wat onze huizen buiten minstens even mooi maakt als binnen.

Masterstone

Flanders is making unique products
from natural stone

Meesters met de natuur in hart en nieren. MasterStone maakt al meer dan 50 jaar maatwerk uit verschillende soorten natuursteen met oog voor detail. Hun inzet is om de puurheid en unieke eigenschappen van de grondstof te behouden, die vakmanschap en knowhow wordt omgezet in hoogwaardige en esthetische producten en objecten. Hun realisaties voor zowel binnen- als buitentoepassing variëren van eenvoudige gevelbekleding tot architecturale interieurs en exclusieve kunstarmaturen.

MEAM

Flanders is making
industrial microwave technology

De microgolfexperts. Sinds 2010 is MEAM uitgegroeid tot hét expertisecentrum van microgolftechnologie voor elke toepassing. Als aanvulling op hun montage- en installatieactiviteiten heeft de strategische investering in een kennis- en trainingsfaciliteit hen op de kaart gezet als de full-scale solution providers die ze vandaag de dag zijn. Een langetermijnpartner in staat om de best mogelijke oplossing te bieden.

Melotte

Flanders is making precision engineered solutions for industries

Precisie. Perfectie. Performantie. Drie woorden die perfect passen bij Melotte, al meer dan 50 jaar uw one-stop-shop voor zeer nauwkeurige fabricage. Melotte is ook een pionier op gebied van 3D-metaalprinten. Dankzij de expertise en het state-of-the-art machinepark van het bedrijf helpen ze hun klanten hun processen innoveren. 

Menco Tooling

Flanders is making
mechanical engineering demystified

Thermovorm matrijzen, complexe opname- of vormmallen,  automatisatie – de wereld van de mechanica is het speelveld van de vakbekwame ingenieurs en technici van Menco.  Of ze nu de taak hebben om complete projecten, complexe subassemblages of afzonderlijke onderdelen uit te voeren, hun CAD/CAM-tools en CNC-machines stellen hen in staat om aan uw productiebehoeften te voldoen. Van ontwerp over prototypes tot productie op maat, bij Menco leeft het credo: Kwaliteit. Op tijd.

Michielssen L.

flanders is making
processed meat

De slagerij die de familie Michielssen in 1926 begon, is een kleine honderd jaar later een goed draaiende producent van kwaliteitsvleeswaren geworden. De drie broers die nu aan het roer staan, gebruiken moderne technieken, maar blijven nauwlettend waken over het ambachtelijk karakter van hun vleeswaren. Vakmanschap is heilig bij Michielssen L.

Mouterij Dingemans

flanders is making
malt

Mouterij Dingemans maakt al sinds 1875 deel uit van een bloeiende Belgische traditie. De mout die in Stabroek geproduceerd wordt, vindt zijn weg naar talloze pilsbieren, maar evengoed naar abdijbier en trappisten. Ondertussen staan de vierde en de vijfde generatie van de familie Dingemans aan het roer van de mouterij.

Newell Brands

flanders is making
dymo labels & tapes

Wie denkt aan labels, denkt vast aan het wereldberoemde merk DYMO   . NWL België is het mondiale expertisecentrum en de productielocatie van de bekende labelgigant. NWL België produceert allerlei soorten labels en tapes die hun plaats verdienen in iedere distributiefaciliteit, op elke fabrieksvloer en in elk kantoor, ja zelfs voor thuis.

Polyvision

Flanders is making
CeramicSteel surfaces

Al meer dan 50 jaar de beste oppervlakken in Genk. Sinds 1971 produceert Polyvision ‘s werelds meest duurzame CeramicSteel-oppervlakken. Van beproefde krijtborden, whiteboards voor klaslokalen en werkruimten tot lambrisering en duurzame wandbekleding in treinstations en luchthavens. Hun product omvat wereldwijd meer dan twee miljard vierkante meter aan kantoren, onderwijsfaciliteiten en openbare ruimtes.

Pomuni

flanders is making
potato products

België, aardappelland! Pomuni uit Ranst levert verse aardappelen aan retailers en groothandelaars, maar maakt er ook diepgevroren aardappelpureeproducten van. Grootvader Muyshondt richtte het bedrijf in 1928 op, 90 jaar later staan zijn twee kleinzonen aan het roer van de aardappelspecialist. De vierde generatie is klaar voor de toekomst.

Potier Stone

flanders is making
realizations in natural stone

Potier Stone wil de referentie zijn in natuursteen. Met authentiek vakmanschap, gekoppeld aan een ultramodern machinepark kan het bedrijf blijven innoveren en out of the box denken. Ze willen de grenzen van natuursteen verleggen, de materie en tegelijk zichzelf uitdagen. Elke dag gaat Potier Stone op zoek naar nieuwe materialen om te blijven inspireren.

Provan

Flanders is making
custom metalwork

Metaal op maat. Een van de grootste troeven van PROVAN is hun volledige projectaanpak om op maat gemaakte metaalverwerking te leveren. Van buis-, profiel- en plaatbewerking tot volledige montage: zij hebben de juiste kennis, kunde en techniek in huis om te assisteren bij eender welk metaalproject.

Noord-Limburgs Open Atelier

Flanders is making
people ready for the workfloor

Iedereen aan het werk. Dat is het ambitieuze doel van het Noord-Limburgs Open Atelier. Door het creëren van een inspirerende plek voor werkgever en werknemer, biedt het leerwerkbedrijf in de Kempen mensen met ambitie de kans om zich professioneel te ontplooien. Dankzij de mentoren van Open Atelier, wordt voor deze werkzoekenden het pad geopend naar een duurzame tewerkstelling in eigen regio.

Noterman Fashion

flanders is making
tailor-made pants

Noterman Fashion staat garant voor goede broeken, tout court. Eigentijdse ontwerpen met veel respect voor traditie en vakmanschap. Het familiebedrijf uit Kluisbergen biedt een uitgebreid assortiment broeken aan onder het merk Atelier Noterman. Ook met private label merken worden kwaliteitsvolle broeken op de markt gebracht. Ondernemen met respect voor mens en natuur, een fair deal voor iedereen, dat is hun drive, elke dag opnieuw.  

Ordal

flanders is making
fresh springwater

ORDAL werd opgericht in 1938. De ORDAL-bron is de enige natuurlijke bron in de provincie Antwerpen. Het natuurlijk mineraal bronwater van ORDAL krijgt haar kwaliteitsvolle samenstelling de natuurlijke filtratie van de zandlagen. Naast het bottelen van waters is ORDAL ook producent van limonades, siropen en vruchtensappen. Door zijn familiale aanpak kan ORDAL op maat van de klant werken. De siropen zijn een gegeerd private label product. Ook voor andere out of the box projecten kan ORDAL uw perfecte partner zijn.

P-Laser

Flanders is making
industrial laser cleaning

Laserscherpe focus op innovatie. Sinds 2008 ontwikkelt en produceert P-Laser geavanceerde industriële reinigingstechnologie voor zowel handmatig als geautomatiseerd gebruik. Voortbouwend op hun expertise en vakkennis op het gebied van oppervlaktebehandeling en industriële reiniging, ontwikkelde het bedrijf zijn eigen assortiment toonaangevende laserreinigingssystemen.

Sabca

Flanders is making state-of-the-art technology for aerospace

Pushing Aerospace Industry Forward. SABCA is een van de belangrijkste lucht- en ruimtevaart-, en defensie-actoren in België. Dankzij een eeuw knowhow en passie, stelt de groep haar expertise ter beschikking om de grenzen van de lucht- en ruimtevaart te verleggen middel van ultramoderne technologie en innovatie. Capaciteiten die vakkundig worden bediend vanuit hun kenniscentra: composietconstructies, geïntegreerde assemblages, bedieningssystemen en onbemande autonome systemen. 

Sibelco

Flanders is making
industrial minerals

Materiële vooruitgang. Al bijna 150 jaar onttrekt, transformeert en distribueert Sibelco gespecialiseerde industriële mineralen – met name silica, klei, veldspaat en olivijn – en is het een leider geworden in glasrecycling. Het bedrijf beantwoordt de vragen voor een duurzame toekomst. Zo ondersteunt hun team de vooruitgang van het moderne leven, van drinkwaterzuivering tot zonnetechnologie, van brandvertragende middelen tot smartphoneschermen.

Smulders

FLANDERS IS MAKING
STEEL CONSTRUCTIONS

Noem een staalconstructie van Smulders nooit zomaar een staalconstructie. De 900 medewerkers van Smulders bouwen zware, technisch complexe en architectonische staalconstructies. Het soort van ingewikkelde mastodonten waar amper andere bedrijven zich aan wagen.

Snop Automotive Gent

flanders is making
complex body assemblies for cars

Wie een kijkje neemt bij Snop Automotive Gent, waant zich in de fabriek van de toekomst. Sinds 2003 specialiseert de hypermoderne vestiging zich in complexe koetswerkassemblages. Met haar volledig geautomatiseerd robotpark produceert het bedrijf onderdelen voor onder andere de nieuwe elektrische SUV van Audi; de E-Tron. Deze worden geleverd onder optimale kwaliteit, kosten en doorlooptijd.

Soieries Elite

flanders is making
high-quality yarn

Een van Europa’s toonaangevende twijnderijen van filamentgarens: wie graag kwaliteit in handen heeft, moet bij Soieries Elite zijn. Met meer dan 80 jaar ervaring maakt het familiebedrijf voornamelijk metalloplastiek garens en antistatische garens. Die zijn vaak bestemd voor technische doeleinden, maar ook grote Europese modehuizen vinden ondertussen de weg naar Nederbrakel.

Solitair

FLANDERS IS MAKING
TREES GROW

Solitair kweekt op honderd hectare in Loenhout solitaire planten – what’s in a name – in alle mogelijke maten. Wat dertig jaar geleden begon als een kleine kwekerij van haagplanten en snoeivormen is vandaag uitgegroeid tot een trendsetter die groenprojecten over heel Europa bevoorraadt.

Speedworks

Flanders is making

Technisch creatief. De veelzijdigheid van Speedworks is wat echt het verschil maakt. Het bedrijf gaat veel verder dan pure uitvoering en zet zich in om de best mogelijke oplossing voor uw concept te leveren, zowel technisch als esthetisch. Van automatiseringsontwerp en ontwikkeling van prototypes tot metaalbewerking, lasergraveren en lasconstructies, geen uitdaging is hen te groot.

Struyf

FLANDERS IS MAKING
HEAT EXCHANGERS

Struyf, een familiale KMO opgericht in 1921, produceert industriële warmtewisselaars voor de chemie-, de olie- & gasindustrie waarvan de helft bestemd is voor buiten de EU. Die moeten uiteraard aan bijzonder strenge eisen voldoen, ze moeten gevaarlijke stoffen herbergen in soms extreme omstandigheden. Met zijn jarenlange ervaring kan Struyf perfect inspelen op die heel specifieke noden. 

Stubbe

FLANDERS IS MAKING
METAL PARTS

Stilzitten is niet aan Stubbe besteed. Het bedrijf investeert continu in automatisering en robotisering. Wie bij de draai- en freesspecialist binnenstapt, ziet de Factory of the Future aan het werk. De toekomst van de metaalbewerking is nu al zichtbaar in Beerse.

Studio Pieter Stockmans

Flanders is making
art with handmade porcelain

Unieke stille eenvoud. De porseleinkunst die voortkomt uit Studio Pieter Stockmans is het resultaat van een combinatie van traditionele, ambachtelijke productie en een eigentijdse benadering. Internationaal bekend om zijn experimentele en beperkte serie porselein sinds 1987, probeert de Studio voortdurend de grenzen van porseleinontwerp te verleggen.

Ter Beke

FLANDERS IS MAKING
MEAT PRODUCTS

Ter Beke is een naam die klinkt als een klok in de voedingssector. De groep heeft twee divisies – vleeswaren en bereide gerechten – en in beide staat versheid centraal. België blijft de spil van de activiteiten van Ter Beke, maar onder het motto ‘driven by the zeal for your everyday meal’ heeft de beursgenoteerde groep ook vestigingen in Frankrijk, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Tomato Masters

FLANDERS IS MAKING
TOMATOES

Sinds 1966 teelt Tomato Masters met liefde tomaten die naar meer smaken. Met meer dan vijftig jaar ervaring produceert het familiebedrijf tomaten van de hoogste kwaliteit met de beste smaak en de hoogste voedingswaarden. Met soorten als Flandria Elite, San Marzano, Intense en Kubello stelen ze iedere tomato lover’s hart.

Trizo21

FLANDERS IS MAKING
PURE & ELEGANT LIGHTING

Trizo21, gevestigd in Nevele, is sinds 2001 een belangrijke producent van Belgische architecturale verlichtingsarmaturen. Trizo21 staat voor “100% handmade in Belgium“ en was één van de eerste merken om enthousiast ledverlichting te intergreren in hun collectie. Ze kiezen steeds voor vernieuwende functionaliteit. Dankzij de unieke combinatie van de beste materialen, technische perfectie en zuiver design, is Trizo21 vandaag een toonaangevend Belgisch merk van verlichtingsarmaturen.

VAKLAB

Flanders is making
dreams come true

Tussen droom en daad staat VAKlab als expertise-en diensten centrum rond vakmanschap en ondernemerschap. Ze begeleiden ondernemende makers van morgen bij het realiseren van hun ambities. Door het samenbrengen en ondersteunen van vakmensen over de sectoren heen, staan ondernemerschap en innovatie centraal vanuit een vertrouwd ankerpunt: het domein van Bokrijk. 

Vandersanden

Flanders is making
bricks, brick slips and clay pavers

Steengoed in hun vak. Baksteenproducent Vandersanden wordt gedreven vakmanschap, co-creatie en duurzaamheid. Het Belgische familiebedrijf is intussen uitgegroeid tot een Europees begrip voor alles wat de productie van gevelstenen,  steenstrips en kleiklinkers betreft. Door open interactie met ontwerpers, ontwikkelaars, gemeente en bouwbedrijven gaan ze op zoek naar oplossingen die inspireren en verbinden om zo mee te bouwen aan omgevingen waar mensen willen leven. 

Van de Walle Apparatenbouw

FLANDERS IS MAKING
PROCESS EQUIPMENT

Indrukwekkende drukvaten, warmtewisselaars, lucht- en rookgasbatterijen,… Van de Walle bouwt in Aalter bouwt en ontwerpt een breed scala aan apparatuur voor de procesindustrie waar druk en temperatuur samenkomen. Een knap staaltje laswerk. Deze apparatuur is voornamelijk bedoeld voor de farmaceutische, chemische en petrochemische en voedingsmiddelenindustrie. 

Van Hool

FLANDERS IS MAKING
BUSSES & TANK CONTAINERS

Busbouwer Van Hool is de voorbije 70 jaar langzaam maar zeker uitgegroeid tot een van onze belangrijkste en bekendste bedrijven.  In elke mogelijke uithoek van de planeet rijden voertuigen van Van Hool rond. Deze fabriek is echter méér dan dat. Ze hebben namelijk een hele divisie in tankcontainerproductie waarmee ze een stevige plaats hebben veroverd op de wereldmarkt van het intermodaal vervoer.

Van Meirvenne & Zonen

FLANDERS IS MAKING
COLD DRAWN REBAR

Van Meirvenne, een familiale onderneming opgericht in 1955, levert hoogwaardig, koudgetrokken betonstaal voor constructiedoeleinden, in België en wereldwijd. Met zijn jarenlange ervaring kan Van Meirvenne perfect inspelen op de noden van hun klanten. Ondertussen staat de derde generatie van de familie Van Meirvenne aan het roer van de staalspecialist.

VCST

Flanders is making
powertrain and brake components

Uw aandrijving, hun passie. Al bijna 5 decennia lang vervult VCST, als wereldklasse producent en toeleverancier van aandrijflijn- en remcomponenten, een sleutelrol binnen de automotive wereld. Hun passie om gepatenteerde of op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen, wordt dagelijks gevoed hun toewijding om klanten betrouwbare producten te bieden. Intussen heeft het Belgische bedrijf fabrieken over 3 continenten.

VINTIV

Flanders is making
high-tech custom machines

Business-like Machines. Welke automatiseringsuitdaging of businesscase je ook tegenkomt, het VINTIV-team kan het allemaal aan. Hun specialisten zijn net dat tikje meer; het zijn ondernemende machinebouwers. Ze zorgen voor de ontwikkeling, bouw, implementatie en aanpassing van machines, zonder daarbij de cijfers uit het oog te verliezen.

Wuyts

FLANDERS IS MAKING
STEEL CONSTRUCTIONS

Aluminium, hout, glas, metaal: Wuyts bewerkt het allemaal. Het familiebedrijf in Massenhoven is al meer dan een eeuw oud, en de nieuwe generatie verzoent die rijke traditie met moderne technologie. Zo is Wuyts uitgegroeid tot een partner die de productie overstijgt, en totaaloplossingen aanbiedt voor bouw- en designprojecten.

Zeelandia

FLANDERS IS MAKING
BAKERY INGREDIENTs

De kans is bijzonder groot dat uw bakker de grondstoffen voor zijn broden, zijn pistolets en zijn koffiekoeken of gebak bij Zeelandia haalde. Deze belangrijke marktspeler bevoorraadt al meer dan honderd jaar brood- en banketbakkerijen in méér dan zestig landen, verspreid over de verschillende continenten. De vestiging in Wommelgem verdeelt meer dan 400 verschillende producten die de basis vormen voor al dat heerlijk geurend lekkers.

Aldia

FLANDERS IS MAKING
PROCESSED FRUIT

Aldia is een belangrijke marktspelers in glazuur, fruitvullingen en jam. Wat negentig jaar geleden begon naast de eigen boomgaard in Oudenaarde, is ondertussen uitgegroeid tot een hightech fabriek die voedingsbedrijven over alle continenten bevoorraadt met hun fruitproducten die een unieke smaak geven aan banket-, koekjes- en ijsbereidingen. Voedingsbedrijven uit de hele wereld kloppen aan bij Aldia om hun koekjes, snoepgoed, taarten… aan hun unieke smaak te helpen.

ZF Windpower

FLANDERS IS MAKING
WIND MILL ENERGY

Met de transitie naar groene, hernieuwbare energie is windenergie booming business. ZF Wind Power, met hoofdkwartier in Lommel, België, maakt tandwielkasten voor alle grote merken van windturbines. Zowel voor de turbines op land als op zee. ZF Wind Power produceert niet alleen tandwielkasten in Lommel, maar heeft ook belangrijke productie- en service faciliteiten in Duitsland, Indië, China en de VS.

© 2020, Flanders is Making. All rights reserved.